Boller op, boller ned…
… boller i min mave – MANGE boller i min mave… Jeg ælsker fastelavnsboller og især min mors lækre nogle af slagsen. Er hjemme i det jyske denne weekend, for at fejre fødselsdag for et par gode veninder. Selvom der først er fastelavn den 2. marts, tyvstartede min mor og jeg, og lavede årets første omgang fastelavnsboller. Og de var fantastiske – som altid!
Når vi laver fastelavnsboller er det de helt rigtige med snask indeni. Ikke de falske, man kan få hos bageren, hvor det bare er en tør bolle af en art med flødeskum i mellem!
OPSKRIFT (24 fastelavnsboller)
Bolledej:
225 g smør
4,5 dl mælk
1,5 spsk sukker
1,5 tsk groft salt
75 g gær
650 g hvedemel
Kagecreme:
Vi snød og købte en pakke med kagecreme. Det er vigtigt, at det er kagecremen der kan koges, da bollerne derved bliver bedst.
Følg blot anvisningen på pakken.
Glasur:
flormelis
vand
rødbedesaft til de røde
kakao til de brune
Smelt smørret i en gryde. Når smørret er smeltet tilsæt mælken. Hæld smør og mælk i en røreskål (aller helst en køkkenmaskine, da dejen herved bliver bedst) og tilsæt gær, mens blandingen er lunken. Tilsæt sukker og salt. Tilsæt al melet og lad køkkenmaskinen ælte dejen i 5-10 min. Det er vigtigt, at der ikke tilsættes mere mel end angivet. Herefter skal dejen hæve i ca. 30 min. Nu er dejen ret nem at arbejde med. Dejen deles i 24 lige store dele, som rulles med en kagerulle til firkantede plader. Der lægges en klat kagecreme midt på “bolle-pladen” og de skal nu pakkes sammen. Det er vigtigt, at de bliver pakket rigtigt sammen, så cremen ikke løber ud, når de bliver bagt. Først foldes begge sider ind over cremen og skjuler cremen. Herefter foldes de to ender ind over og lukker bollen helt. Vend dem om og læg dem på pladen.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu