At blive forældre...

Chokoladekage med creme- og bærtopping

Det er efterhånden længe siden jeg bagte denne kage. Helt præcist til min fødselsdag i slutningen af marts, men fik den aldrig lagt på bloggen. Og det skal den da, så den er lagret i arkivet.
Det vigtige kagearkiv!

 photo _DSC6425_zps58e14d39.jpg

 photo _DSC6424_zpsdd53cce1.jpg

OPSKRIFT (8-10 pers.)

Bund:
200 g god mørk chokolade
200 g sukker
200 g smør
4 æg (delt i æggehvider og æggeblommer)

Creme:
1 1/2 dl fløde
1 1/2 dl creme fraiche
3 spsk flormelis
Korn fra en stang vanilje

Bær til pynt

Smelt chokolade, sukker og smør over vandbad. Kom det i en skål og lad det køle lidt af. Del æggehvider og æggeblommer. Tilsæt blommerne en ad gangen til chokolademassen. Pisk æggehviderne stive i en skål for sig. Vend derefter æggehviderne forsigtigt i chokolademassen. Smør en springform og drys med sukker. Hæld dejen deri og bag kagen ved 180 grader i 30-40 min. Kagen må gerne være lidt blød indeni. Vær opmærksom på, at kagen falder sammen – det skal den gøre.

Pisk fløden til cremen. Tilsæt creme fraiche, flormelis og vanilje og rør det hele sammen. Smag evt. til med mere sukker.

Pynt kagen med cremen og bær og revet chokolade på toppen. Du kan også pynte med mynteblade eller flormelis.

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At blive forældre...