Chokoladekage med creme- og bærtopping
Det er efterhånden længe siden jeg bagte denne kage. Helt præcist til min fødselsdag i slutningen af marts, men fik den aldrig lagt på bloggen. Og det skal den da, så den er lagret i arkivet.
Det vigtige kagearkiv!
OPSKRIFT (8-10 pers.)
Bund:
200 g god mørk chokolade
200 g sukker
200 g smør
4 æg (delt i æggehvider og æggeblommer)
Creme:
1 1/2 dl fløde
1 1/2 dl creme fraiche
3 spsk flormelis
Korn fra en stang vanilje
Bær til pynt
Smelt chokolade, sukker og smør over vandbad. Kom det i en skål og lad det køle lidt af. Del æggehvider og æggeblommer. Tilsæt blommerne en ad gangen til chokolademassen. Pisk æggehviderne stive i en skål for sig. Vend derefter æggehviderne forsigtigt i chokolademassen. Smør en springform og drys med sukker. Hæld dejen deri og bag kagen ved 180 grader i 30-40 min. Kagen må gerne være lidt blød indeni. Vær opmærksom på, at kagen falder sammen – det skal den gøre.
Pisk fløden til cremen. Tilsæt creme fraiche, flormelis og vanilje og rør det hele sammen. Smag evt. til med mere sukker.
Pynt kagen med cremen og bær og revet chokolade på toppen. Du kan også pynte med mynteblade eller flormelis.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu