Hjemmelavet jordbærkage – måske verdens bedste..
Jordbærkage er og bliver bare en af mine yndlingskager. Jeg ælsker den, men jeg hader at den koster knap 100 kr. hos de københavnske bagere! HUNDREDE KRONER!
For et par uger siden hyggede jeg mig med at bage kagen selv og sendte den efterfølgende med Jonas på arbejde. Ret dårlig fordeling, når man lige tænker over det. Men der var heldigvis rester som han tog med hjem, så jeg selv kunne smage. MUMS!
OPSKRIFT (et stort tærtefad):
Mørdej
100 g koldt smør i små terninger
50 g flormelis
100 – 150 g hvedemel
1 lille æg
Mazarinmasse
175 g marcipan
150 g sukker
100 g smør
2 æg
50 g mel
Vaniljecreme
1 æg
15 g majsstivelse
korn af 1/2 stang vanilje
2 1/2 dl mælk
40 g rørsukker
2 1/2 dl piskefløde
Derudover skal der også bruges 75 g mørk chokolade og 500 g jordbær
Smuldr smørret godt sammen med flormelis og mel og saml dejen med et lille sammenpisket æg
Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 min.
Bland marcipan og sukker til en ensartet masse
Tilsæt smeltet smør, lidt ad gangen og rør godt
Kom æggene i, et ad gangen, mens du rører og sigt melet i til sidst
Rul mørdejen ud på et meldrysset bord, så den passer i tærteformen
Smør tærteformen godt og læg dejen i
Fordel mazarinmassen ovenpå
Bag tærten i en 200 grader varm ovn i ca. 20 – 25 min. til massen er fast
Lad kagen køle helt af
Smelt chokoladen over vandbad; pensl kagebunden med flydende chokolade, og lad den køle af
Pisk ægget sammen med majsmelet i en gryde
Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker
Kog det hele op i 1/2 – 1 minut under omrøring
Tag cremen af varmen, når den har fået fast konsistens, og sæt den til afkøling
Pisk fløden til flødeskum, og bland det i vaniljecremen
Fordel cremen over bunden, og kom godt med jordbær på.
BUM! – du har lige lavet verdens (måske) bedste Jordbærkage..
Opskriften er her fra, hvor Mie desuden blærer sig med, at det er verdens bedste jordbærkage og jeg er faktisk ret enig med hende, for den er TOSSET god!
Ingen kommentarer endnu