Gulerodskage
Da vi i sidste weekend havde besøg af min veninde, hendes kæreste og deres datter havde jeg lavet gulerodskage til dessert. Den nemme og sikre løsning. Der var kage tilovers, som vi fik dagen efter, hvor jeg synes den stadig var god og svampet.
GULERODSKAGE:
300 g farin
2 dl olie – jeg brugte olivenolie, men raps- eller majsolie er nok bedre pga. smagen
4 æg
275 g mel
1 tsk vanillesukker
2 tsk bagepulver
1,5 tsk natron
3 tsk kanel
1 tsk salt
400 g revet gulerod
Pisk farin og olie luftigt. Tilsæt 1 æg af gangen og pisk endnu mere. Tilsæt mel, vanillesukker, bagepulver, natron, kanel, salt og revet gulerod. Dejen bliver ret flydende. Hæld dejen i en smurt form. Den hæver en del. Bag ved 185 grader i ca. 60 min. Tjek evt efter 45 min. Hvis kagen begynder at blive mørk, så læg et stykke stanniol over.
FROSTING:
200 g smøreost – jeg brugte philadelphia naturel
50 g blødt smør
flormelis
citronskal
citronsaft
Smøreost, blødt smør og flormelis blandet. Smag til med citronskal og citronsaft.
Ingen kommentarer endnu