Chocolate Chip Cookies
Da jeg så Emily Salomons indlæg med opskriften på Chocolate Chip Cookies var jeg ikke et sekund i tvivl om, at dem skulle sådan en chokoladegris som mig da prøve! Så i forbindelse med min fødselsdag i sidste uge og besøg af familien fra Jylland, blev der lavet chocolate chip cookies. NØJ hvor er de bare lækre og helt sandt som Emily skriver: Forbered dig på en tur i himlen.
Dejen skal stå i ret lang tid (48 timer) så det skal planlægges i forhold til hvornår kagerne skal spises. De er absolut ventetiden værd!
CHOCOLATE CHIP COOKIES – CA. 24. STK.
480 g mel*
1 1/4 tsk natron
1 1/2 tsk bagepulver
1 1/2 tsk groft salt
280 g smør, blødt (ikke smeltet, bare ved stuetemperatur)
280 g lyst, brunt moscovadosukker eller lys farin
240 g sukker (alm. hvid melis)
2 store æg, ved stuetemperatur
2 spsk vanilleekstrakt eller kornene fra 1/2 stang vanille
550 g mørke ‘chocolate chips’ eller stykker (kan med fordel hakkes selv, de fleste færdige chokoladeknapper er af for dårlig kvalitet) gerne med et kakaoindhold på omkring 60%
Havsalt til pynt/topping
* gerne 240 g almindeligt hvedemel og 240 g ‘cake flour’, hvis du kan opdrive sådan noget
- Tag smør og æg ud af køleskabet ca. en time før, så de får stuetemperatur.
- Bland mel, natron, bagepulver og salt i en skål og stil den til side.
- Med en håndmixer eller endnu bedre en røremaskine, mixes smør og sukker (begge slags) til det er lyst og luftigt, ca. 3-5 minutter.
- By the way: Brug en stor skål, det er noget værre gris…
- Tilsæt æg et ad gangen og mix godt efter hvert æg.
- Tilsæt vanillen. Skrab siderne af skålen ned med en dejskraber, når det er nødvendigt.
- Ved lav hastighed mixes de tørrer ingredienser i dejen. Der skal kun rører til det lige akkurat er samlet.
- Bland chokoladeknapperne/-stykkerne i.
- Kom plasticfilm over dejen så det slutter helt tæt med hele dejens overflade og stil det i køleskabet i 24-48 timer.
- Dejen kan bages i små hold, når trangen lige melder sig, og kan holde sig i op til 72 timer på køl.
- Når du er klar til at bage forvarmes ovnen til 175 grader (varmluft) og tag dejen ud af køleskabet.
- Kom bagepapir på en bageplade (eller 2) og brug en almindelig isske til at lave kugler af dejen.
- Sæt 6 kugler på hver bageplade med god plads mellem hver. De skal IKKE trykkes flade!
- Drys dem med lidt havsalt (det gør virkelig noget lækkert for smagen!), og bag dem til de er let gyldne, men stadig bløde, i ca. 15-20 minutter.
- Tag dem ud og sæt bagepladen på en rist i ca. 10 minutter og kom derefter cookies’ne direkte over på risten for at køle endnu mere af
VELBEKOMME!
Ingen kommentarer endnu