Fødselsdagsgaver

Chocolate Chip Cookies

Da jeg så Emily Salomons indlæg med opskriften på Chocolate Chip Cookies var jeg ikke et sekund i tvivl om, at dem skulle sådan en chokoladegris som mig da prøve! Så i forbindelse med min fødselsdag i sidste uge og besøg af familien fra Jylland, blev der lavet chocolate chip cookies. NØJ hvor er de bare lækre og helt sandt som Emily skriver: Forbered dig på en tur i himlen.

 photo 47c4efe9-d19f-4842-8787-ad177c01ad34_zps3a7fcc07.jpg

 photo efc2cb14-0dd6-49f1-b69c-5cc7342d8f96_zpscb34cff2.jpg

 photo 80da9c33-6461-4ec7-aad6-956092a8362a_zps53c7c08f.jpg

Dejen skal stå i ret lang tid (48 timer) så det skal planlægges i forhold til hvornår kagerne skal spises. De er absolut ventetiden værd!

CHOCOLATE CHIP COOKIES – CA. 24. STK.
480 g mel*
1 1/4 tsk natron
1 1/2 tsk bagepulver
1 1/2 tsk groft salt
280 g smør, blødt (ikke smeltet, bare ved stuetemperatur)
280 g lyst, brunt moscovadosukker eller lys farin
240 g sukker (alm. hvid melis)
2 store æg, ved stuetemperatur
2 spsk vanilleekstrakt eller kornene fra 1/2 stang vanille
550 g mørke ‘chocolate chips’ eller stykker (kan med fordel hakkes selv, de fleste færdige chokoladeknapper er af for dårlig kvalitet) gerne med et kakaoindhold på omkring 60%
Havsalt til pynt/topping

* gerne 240 g almindeligt hvedemel og 240 g ‘cake flour’, hvis du kan opdrive sådan noget

  • Tag smør og æg ud af køleskabet ca. en time før, så de får stuetemperatur.
  • Bland mel, natron, bagepulver og salt i en skål og stil den til side.
  • Med en håndmixer eller endnu bedre en røremaskine, mixes smør og sukker (begge slags) til det er lyst og luftigt, ca. 3-5 minutter.
  • By the way: Brug en stor skål, det er noget værre gris…
  • Tilsæt æg et ad gangen og mix godt efter hvert æg.
  • Tilsæt vanillen. Skrab siderne af skålen ned med en dejskraber, når det er nødvendigt.
  • Ved lav hastighed mixes de tørrer ingredienser i dejen. Der skal kun rører til det lige akkurat er samlet.
  • Bland chokoladeknapperne/-stykkerne i.
  • Kom plasticfilm over dejen så det slutter helt tæt med hele dejens overflade og stil det i køleskabet i 24-48 timer.
  • Dejen kan bages i små hold, når trangen lige melder sig, og kan holde sig i op til 72 timer på køl.
  • Når du er klar til at bage forvarmes ovnen til 175 grader (varmluft) og tag dejen ud af køleskabet.
  • Kom bagepapir på en bageplade (eller 2) og brug en almindelig isske til at lave kugler af dejen.
  • Sæt 6 kugler på hver bageplade med god plads mellem hver. De skal IKKE trykkes flade!
  • Drys dem med lidt havsalt (det gør virkelig noget lækkert for smagen!), og bag dem til de er let gyldne, men stadig bløde, i ca. 15-20 minutter.
  • Tag dem ud og sæt bagepladen på en rist i ca. 10 minutter og kom derefter cookies’ne direkte over på risten for at køle endnu mere af

 photo a1618cd5-4b31-4f52-847a-81bc50d59d06_zpse50e94f4.jpg

 photo 866cf09f-afa1-4bb4-abcc-535a325520e5_zps7e7b0ddc.jpg

VELBEKOMME!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdagsgaver