Lørdag...

Banankage

Sidste weekend havde vi for mange overmodne bananer. Det blev udnyttet i løbet af søndagen, mens Jonas var på arbejde.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

BANANKAGE:
400 g moden banan uden skræl
2 håndfulde valnøddekerner
200 g smør + lidt til formene
300 g sukker
3 æg
1 vaniljestang eller 1 tsk vanillesukker
350 g mel
1 tsk salt
1,5 tsk natron
1 lille bæger cremefraiche 18%

Med ovenstående ingredienser fik jeg 12 små muffins samt en lille kageform.

Tænd ovnen på 180 grader.
Mos bananerne. Hak eller knus valnødderne groft
Pisk smør, sukker og hele æg grundigt med kornene fra vaniljestangen, til massen er luftig og sukkeret opløst. Sigt mel, salt og natron over og fold det i.
Rør bananmos og cremefraiche i og bland det omhyggeligt. Tilsæt valnødderne.
Kom dejen i en smurt kageform og/eller muffinforme og bag banankagen.
Muffinsene fik ca. 30 min og kagen fik 45 min. Hold evt. øje med kagerne ved at stikke en tynd pind ned i dejen og se om der hænger dej ved.

GLASUR:
Flormelis
Kakaopulver
Vand

Bland ovenstående ingredienser og pynt kagen med chokoladeglasur og hakkede valnødder.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdag...