Chocolate Chip Cookies

Snickerskage

Jeg har da aldrig fået opskriften på denne snickerskage lagt op…
Til min fødselsdag serverede jeg snickerskage med vanilleis til dessert og det var altså et hit! “Hvor mange snickers har du brugt?” INGEN, for der skal slet ikke snickers i en snickerskage – utroligt nok!

 photo 6fc6d6a5-da27-4439-b90d-75ed6c9d77b4_zps37d34717.jpg

 photo 8d32a11e-dfe8-4ee5-90c2-9ecec1b7e735_zps37a26143.jpg

 photo ac74996f-643a-42ba-896a-6fc18adf58b0_zpsfb5339e4.jpg

Opskriften er en kombination af denne kageopskrift og denne karamelopskrift, så for god ordens skyld, kommer her min variation af kagen.

BUND:
200 g blødt smør
4 dl sukker
3 æg
4 dl mel
1,5 tsk bagepulver
3 spsk peanutbutter
250 g peanuts (saltede)

KARAMEL:
100 gram smør
150 gram brun farin
150 gram rørsukker
2 dl fløde

CHOKOLADEGANACHE:
250 g mørk chokolade
0,5 dl piskefløde
25 g smør

Pisk det bløde smør med sukkeret til det er luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, pisk godt imellem hver. Pisk peanutbutteret i. Bland mel og bagepulver og kom det i smørblandingen. Fordel dejen i en mellemstor bradepande (25×35 cm) beklædt med bagepapir og hæld peanuts over. Tryk dem lidt ned i dejen. Bag kagen ved 200 grader i 20-25 minutter. Den skal være præcis gennembagt.
Jeg havde desværre ikke en bradepande i korrekt størrelsesforhold, så min kage blev lidt fladere end den skulle, men den fik blot lidt kortere tid i ovnen og så var det fint.

Mens kagen bager, laves karamellen: Bland ingredienserne sammen i en gryde og lad det småkoge i 8-10 minutter. Prik bunden med en stegegaffel, så der laves huller hvor karamellen kan løbe ned. Hæld karamellen over den varme bund, og lad kagen køle helt af inden chokoladen hældes over.

Ganachen laves over vandbad. Bland chokolade, piskefløde og smør og lad det smelte. Hæld ganachen over den kolde kage, og lad den stivne en times tid. Skær kagen i små firkanter (a la brownies) og server.

Kagen kan med fordel laves dagen før servering. Det bliver den bestemt ikke dårligere af!

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chocolate Chip Cookies