Hjemmelavet ravioli med svampesauce
I går stod menuen på hjemmelavet ravioli. Opskriften nedenfor er til 4 personer som hovedret. Vi fik 40 store ravioler i alt.
RAVIOLI
250 gram fuldkornsdurummel
250 gram hvedemel
5 æg
1,5 spsk olivenolie
1 tsk salt
FYLD
1 bæger ricotta
1 halv trekant parmesan
250 g frisk spinat
lidt muskatnød
salt og peber
Mel og salt røres sammen i en skål. Lav en fordybning i melet og tilsæt æggene et af gangen. Pisk i æggene med en gaffel. Når æggene begynder at suge melet til sig, tilsættes der stille og roligt olivenolie. Ælt dejen fin og glat. Stil den herefter i køleskabet i en halv time eller mere.
Lav fyldet. Spinaten steges på panden ved svag varme og afkøles efterfølgende i køleskab. Når spinaten er afkølet hakkes den fint. Spinat, ricotta, parmesan, muskatnød, salt og peber blandes.
Pastadejen rulles til tynde plader på en pastamaskine. Det kan også klares i hånden, men det kræver en del armmuskler og tålmodighed. Stik cirkler i dejen med et glas og læg fyld på midten. Luk raviolien med en tom cirkel og “lim” evt med lidt vand i kanten. De færdige raviolier koges i vand tilsat lidt salt i ca. 3-4 minutter.
SVAMPESAUCE
1/2 liter madlavningsfløde med lav fedtprocent
en bakke kantareller
8-10 små tomater
lidt oksebouillon af pulver
1/2 hønsebouillonterning
1 løg
Salt og peber
Løg og kantareller svitses på panden. Fløden tilsættes og bringes i kog sammen med bouillon. Salt og peber tilsættes. Når saucen er ved at være færdig tilsættes tomaterne.
Servér raviolien med svampesauce og pesto.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu