Banankage

Nem og lækker Chili Con Carne

For et par uger siden havde vi besøg af mine to dejlige veninder, Marle og Trut og Marles kæreste Casper. Jeg havde længe haft lyst til chili con carne, så da skulle det være. Efteråret byder virkelig også på masser af simremad, suppe og hygge ved brændeovnen.

SONY DSC

SONY DSC

CHILI CON CARNE (4 personer):
1 løg
3 røde chilier
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
500 g hakket oksekød 3-7 %
2 fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 stor dåse tomatpure (140 g)
1 dl oksebouillon
1 dåse hakkede tomater
1 dåse røde kidneybønner
ca. 25 g hakket mørk chokolade
salt og peber

Hak løget. Flæk chilierne, skrab kernerne ud, og hak chilierne fint.
Varm olien i en stor gryde, og svits løg og kød et par minutter. Tilsæt chili, presset hvidløg og krydderier, og vend det hele godt sammen. Steg i ca. 10 min.
Kom tomatpure, bouillon og hakkede tomater i gryden, og lad simre ved svag varme i ca. 10 min. Rør undervejs.
Skyl og afdryp bønnerne. Tilsæt bønner, og lad simre i yderligere ca. 10 min. Tag gryden af varmen, og smag chilien til med mørk chokolade, salt og peber.

TILBEHØR:
100 g græsk yoghurt 10 %
6 gulerødder
tortillachips

Skræl gulerødderne, og skær i strimler. Server chilien med græsk yoghurt, sprøde gulerødder og tortillachips.

Velbekomme

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banankage