Juli måneds insta-moments

Opskrift: Moules frites

 photo _DSC7563_zps56f97056.jpg

I fredags da vi havde besøg af min veninde og hendes kæreste lavede vi Moules Frites til aftensmad. Normalvis er jeg ikke så vild med det, da jeg synes det nemt kan smage lidt af havvand. Måske jeg bare har været uheldig de par gange jeg har fået det, for denne gang smagte det bestemt ikke af havvand.

Det er vist drengene der skal have kadeau for at lave en virkelig lækker omgang moules frites! Jeg kan i hvert fald ikke prale af, at have lavet maden.

Opskrift (4 personer):
3 kg blåmuslinger (der var mange, så 3 kg er måske lidt i overkanten)
6 gulerødder
1 fed hvidløg
2 løg
1/2 flaske hvidvin
1/2 liter piskefløde

Hak hvidløg, løg og gulerødder. Brun det på panden til det bliver gyldent.
Nu skal alle muslingerne tjekkes, så de dårlige/døde muslinger kan fjernes. De dårlige findes ved at rode rundt i dem i vasken og slå lidt på dem, da de levende og gode muslinger i dette tilfælde vil lukke sig sammen. De åbne skal derfor fjernes. Hvis man er i tvivl om, om en musling er god eller dårlig, kan man lige give den et lille smølfespark. Hvis den lukker sig er den god, hvis ikke er den dårlig.
Alle de gode muslinger puttes i en gryde. Hvidvinen hældes over sammen med løg, hvidløg og gulerødder. Retten skal nu simre i ca. 10 min.
Al væsken fra gryden hældes i en anden gryde. Der lægges samtidig låg på gryden med muslingerne.
Fløden tilsættes i gryden med væsken og det hele skal nu koges op til en fond.
Når det er kogt op hældes det over muslingerne.
Tilsæt salt og peber.

Server blåmuslingerne med pomfritter og aioli.

Helena lavede en hjemmelavet aioli, som jeg desværre ikke kan opskriften på, men det er noget med at lave en mayonnaise og tilsætte hvidløg.
Pomfritterne er bare store bagekartofler, der er skåret i både og varmet i ovnen.

 photo _DSC7565_zpse85392c8.jpg

 photo _DSC7566_zpsb6e877f6.jpg

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Juli måneds insta-moments